Werk uit handen nemen

Werk uit handen nemen

We naderen alweer het einde van de maand mei. Voor de ondernemer die elke maand BTW aangifte doet altijd weer even een periode van tijd inplannen om de facturen te verwerken in het boekhoudsysteem. Soms kan het gemakkelijker en dan moeten ze gescand worden en opgestuurd worden naar uw boekhouder. Toch wel weer even een stukje werk waar best tijd in kan zitten. In deze tijd met toenemende robotica is dat toch eigenlijk niet meer van deze tijd. Wij nemen u daarin graag werk uit handen. Gemak dient de ondernemer.

Robotic accounting
Wat is er nog gemakkelijker dat u alleen maar de inkomende facturen hoeft te scannen en dat het systeem het herkend en op de juiste manier verwerkt in uw boekhouding. Dat kan tegenwoordig. We praten dan zogenaamd over robotic accounting. Wat is dat dan precies. Even een korte uitleg.

U scant uw factuur. Binnen het systeem gaat een ‘robotje’ uw scan lezen. Dit kan het door gebruik te maken van een algoritme. Het ‘robotje’ herkent de gescande factuur. Door dat herkennen kan het systeem het op de juiste manier verwerken in uw boekhouding. Dat is nog eens gemak. Zeker wanneer we weten dat zoiets ook nog eens foutloos gebeurt.

Het algoritme is geen zorg voor u. Dat is al opgebouwd en het systeem leert elke keer weer bij. Het is meer dan een eenvoudige rekenformule in bijvoorbeeld Excel. Een algoritme kan zaken, woorden en andere kenmerken herkennen. Zo moet het systeem natuurlijk ook getallen kunnen lezen. Is bij een boekhouding wel zo prettig.

Werk uit handen nemen
Natuurlijk moet het scannen nog steeds gebeuren, bijvoorbeeld door een foto te maken. Ook kunnen facturen (in de bijlage of niet) door-gemaild worden naar het uniek mail-adres van de boekhouding. Maar daarna neemt het systeem het volledig over. En neem van ons aan dat de ‘robot’ snel is. Binnen een hele korte tijd heeft uw boekhoudpakket de gegevens van de factuur volledig verwerkt en op de juiste manier verwerkt. Het scheelt echt tijd. Zo blijft er voor u als ondernemer echt tijd over om te gaan ondernemen en niet bezig te zijn met een boekhouding en het verwerken van de facturen. Gemak dient de mens en dan nog eens foutloos.

Ernst Jan Bos  27-05-2020