Even schrikken, de factuur van de accountant..

Even schrikken, de factuur van de accountant..

Het eerste kwartaal van 2019 zit er alweer bijna op en de accountants en assistent-accountants hebben weer veel overuren gemaakt om de administratie te verwerken, de jaarrekening op te stellen en de fiscale aangiftes die daar achteraan komen te verzorgen. Absolute vakmensen, die nog uurtje-factuurtje werk uitvoeren. Iets wat meestal een klein shockeffect creëert bij de klant.

Bonus voor personeel
Bij de grotere accountants krijgt personeel een bonus als zij minder uren spenderen aan het opstellen van de jaarrekening. Dat lijkt goed natuurlijk, derhalve ziet de klant hier weinig van. Veel accountantskantoren brengen alsnog het aantal uren van het jaar ervoor (of soms zelfs meer) in rekening. Iemand ooit een lagere rekening gekregen voor hetzelfde werk een periode eerder?

Angst voor maximaal automatiseren
Dat is toch raar. Want door slimme automatisering is het mogelijk om heel veel te automatiseren. Iets wat altijd leidt tot minder uren. En ja, automatisering kost ook geld. Maar het bespaart altijd uren en altijd geld.

De angst ligt hem bij de grotere kantoren welke minder omzet zullen draaien. Zij moeten veel meer advies uren maken om de grote kantoorgebouwen, dure auto’s en beloningsstructuur in takt houden. Één van de grote reden daarvoor is dat de oudere partners voor een maximaal bedrag zich uit willen laten kopen voor hun pensioen. Wanneer er geïnvesteerd wordt in automatisering en minder declarabele uren gedraaid worden daalt de winst tijdelijk en ook de waarde van hun aandeel. Een lastige situatie waar de klant de rekening van mag betalen.

Vaste, lage prijs en meer controle
Options Gouda heeft haar automatisering wel optimaal doorgevoerd. Daarom bieden wij vaste, lage, prijzen voor het verwerken van de administratie. Door de goede automatisering bij Options Gouda bieden wij meer inzicht (gratis) en kunnen wij adequater meekijken in de administratie. Dagdagelijks verwerken wij de mutaties. Gevolg hiervan is dat wij sneller advies kunnen geven op relevante situaties.

Wilt u ook geen onverwachte rekening meer van de accountant en wilt u adequaat advies? Wij denken 50% van de tijd en/of geld te kunnen besparen op de administratiekosten. Neem contact met ons op en doe de besparingscheck!

Leon Leeferink  22-03-2019